cosmoscosmosgr

E-Magazine

Breaking

Συνολικές προβολές σελίδας

Rage Radio

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Γερμανικό ψητό κατσαρόλας – Sauerbraten





Το Sauerbraten είναι ένα γερμανικό ψητό κατσαρόλας που μπορεί να παρασκευαστεί από μία ποικιλία κρεάτων, συνήθως από βόειο κρέας, αλλά και από κυνήγι, όπως αρνί, χοιρινό και παραδοσιακά από άλογο.

Υλικά
Για τη μαρινάδα
230 γρ. ξίδι από κόκκινο κρασί
500 γρ. νερό
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. πιπέρι σε κόκκους
4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
½ κ.γ. θυμάρι, αποξηραμένο

Για το κρέας
1,5 κιλό μοσχαρίσιο χτένι σε κομμάτι
Αλάτι & πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
2 κλωνάρια σέλερι
250 γρ. baby πατάτες
200 γρ. baby καρότα
250 γρ. νερό
1 κύβο βοδινό

Για τη σάλτσα
1 κ.σ. κόρν φλάουρ
Για το σερβίρισμα
1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο

Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, εκτός από το τζίντζερ και το θυμάρι και τα φέρνουμε σε βρασμό σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει η μαρινάδα για 30 λεπτά.

Για το κρέας: Μεταφέρουμε σε ένα βαθύ μπολ τη μαρινάδα και ρίχνουμε το κρέας μέσα στο μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 έως 24 ώρες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 στον αέρα. Αφαιρούμε το κρέας από τη μαρινάδα και το ταμπονάρουμε ελαφρά με απορροφητικό χαρτί. Προσθέτουμε στη μαρινάδα το τζίντζερ και το αποξηραμένο θυμάρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε 5 λεπτά από την κάθε μεριά μέχρι να χρυσαφίσει. Κόβουμε το κρεμμύδι στα 4, το σέλερι στα 3 και τις πατάτες στη μέση. Τα baby καρότα τα αφήνουμε ολόκληρα. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το κρέας και σοτάρουμε τα λαχανικά για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρά.

Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο, την μαρινάδα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενό της σε ένα βαθύ ταψί διαστάσεων 30x40 εκ. ή σε μία γάστρα. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 150 και ψήνουμε για άλλες 2 ώρες. Βγάζουμε το ταψί ή τη γάστρα από τον φούρνο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί το κρέας, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε με τα λαχανικά.

Για τη σάλτσα: Σουρώνουμε τη σάλτσα και τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στη σάλτσα και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω από το κρέας και τα λαχανικά. Πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

VISITORS

Flag Counter